Amennyiben nem .hu végződésű domaint szeretnénk beregisztráltatni, úgy legelső lépésként ellenőriznünk kell, hogy foglalt-e az adott domain. Ezt a mobilxnél a domain menüpont alatt tudjuk megtenni. A keresés lefutása után három variáció lehetséges: a domain szabad; a domain nem szabad, viszont az ügyfél tulajdonában van és át szeretné regisztráltatni; a domain nem szabad és nincs az ügyfél tulajdonában. Utóbbi esetben nem lehetséges a domain regisztráció, ezért itt meg is szakad a folyamat. Az első két esetben azonban lehet folytatni a regisztrációt.

Szabad domain

Nem .hu végződésű domain vásárlása esetén a regisztráció időtartama 1 év, és évente kell hosszabbítani. A regisztrációhoz meg kell adni a tulajdonosi adatokat és ki kell fizetni az ellenértéket. Ha ezek megtörténtek és minden rendben van, akkor semmi akadálya a regisztrációnak. A tulajdonosi adatok megadásánál okozhat problémát, hogy a telefonszámot csak egy bizonyos formátum szerint lehet megadni. Ezt azt jelenti, hogy a telefonszámban nem lehet szóköz, vagy írásjel. Például:+361234567

Átregisztráció

A nem .hu végződésű domainek átregisztrálásához szükség van a domain tulajdonosi adatainak feltöltésére, valamint arra az authorisation (AUTH) kódra, amit a tulajdonosnak kell kikérni a domain aktuális regisztrátorától. Ezt fel kell tölteni az admin felületen keresztül a domain tulajdonosi adatok résznél. A befizetést követően nincs semmi további akadálya az átregisztrációnak.