A domainhez a mobilx alapértelmezett névszervereket biztosít. Amennyiben ezt szeretnénk módosítani, úgy ezt a felhasználói fiókon keresztül tehetjük meg. Az admin felületünkön válasszuk a domainek lehetőséget.

A domain mellett található Részletek gombra kattintva válasszuk a Névszerverek módosítása gombot.

Ezt követően lehetőségünk van az előre elkészített DNS profilok közül választani, vagy teljesen új profilt létrehozni.

Fontos tudni, hogy a Névszerver módosítására csak akkor van lehetőség, ha a kívánt Névszervert beírva nem ad vissza hibát a rendszer. Amíg hiba áll fenn, addig nem engedélyezett a Névszerver átállítása. Névszerver módosítására csak feltételesen bejegyzett, illetve bejegyzett domain esetében van lehetőség.

Gyakori Névszerver módosítási hibaüzenetek és azok megoldásai: amennyiben hibaüzenetet kap az átállításnál, fel kell venni a kapcsolatot az új névszerver tulajdonosával, mert amíg a hiba javítása nem történt meg, a domaint nem lehet átállítani arra a névszerverre!

Amennyiben módosítani szeretnénk egy létrehozott névszerver profilt, úgy a domainek oldalon válasszuk a DNS profilok gombot. Itt új profilokat hozhatunk létre, illetve beállíthatjuk, hogy melyik legyen az alapértelmezett névszerver profil.