A domainek megújításában nagy segítséget nyújthat az Automatikus domain megújítás funkció.

Az Automatikus megújítás alapértelmezetten bekapcsolt állapotban van minden domain esetében. Ez azt jelenti, hogy ha a domain a lejárathoz közeledik, akkor az automatikusan megújításra kerül meglévő kreditegyenlegünkből. Ha nincs elegendő kredit a fiókunkban, akkor a rendszer értesítést küld a közelgő lejáratról. Ekkor külön a számla rendezésével, vagy kreditek feltöltésével is megtehetjük a megújítást. Kreditek feltöltésekor a rendszer automatikusan ellenőrzi, hogy van-e automatikus megújításra állított fizetetlen domainünk, és ha van elegendő kreditegyenlegünk, akkor az hosszabbításra kerül.

Ha a megújítás manuális állapotban van, akkor a domain nem kerül automatikusan megújításra, még akkor sem, ha van elegendő kredit az egyenlegünkön. A fenntartásról ekkor is kapunk értesítést és a lejáratig természetesen bármikor megújíthatjuk a domaint, akár az automatikus megújítás visszakapcsolásával, akár a domainhez kiállított díjbekérő befizetésével. Az automatikus megújítást csak akkor tudjuk bekapcsolni ha a van elegendő kredit az egyenlegünkön.

Amennyiben mégsem szeretnénk egy automatikus megújításra állított domaint meghosszabbítani, azt a lejárati határidőig még tudjuk módosítani, ebben az esetben az előre levont összeget kreditekben visszakapjuk.

Az automatikus megújítástól függetlenül van lehetőség a domain lemondására is. Ebben az esetben nem kerül kiállításra számla a domainhez, a lejáratról további értesítést nem kapunk, és a lejárattal törlődik a domain.

Automatikus megújítás